Denne side er sidst opdateret 10.2.2020

Android app FindToilet - Hent på Google Play Hent FindToilet app på Google Play

iOS app FindToilet - Hent på App Store Hent FindToilet app på App Store

Browserversion via Drupal/GoogleMapsAPI - http://beta.findtoilet.dk/

Offentligt-Privat samarbejde
Ingen grund til at hver kommune laver deres eget online map samt Smartphone apps, når de alle kan deltage i denne service.

IKKE ALLE KOMMUNER DELTAGER - Tilknyttede kommuner dags dato tjek
- Deltager din kommune ikke så få den til det, tak
Instruktion til kommunerne

Kommunerne kan vise deres toiletdata via maps på forskellige måder:
iframe (eksempel) / linke (lav evt. et PrintScreen af kortet og brug det som link) / QGIS på deres egen side inkl. Septima Widget eller GoogleMyMaps til denne service. Yderligere eksempler.

Sådan gør du som kommune, hvis du gerne vil deltage. MEN de utålmodige kan se denne 5 minutter video.

Selv om jeres kommune kun skulle have offentlige toiletter i offentlige bygninger, f.eks. biblioteker - borgerservice - havne - kirkegårde - kulturhuse - stationer o.lign. så kan I sagtens deltage.
Min egen kommune Lyngby-Taarbæk kommune er sådan en kommune og de deltager alligevel.
Mail til kommunalbestyrelsen.

Hvis jeres kommuner IKKE deltager, så kontakt dem og få dem til det. Der findes også et online map http://beta.findtoilet.dk/ hvor de enkelte kommuner kan vælges eller kan bruges vha. Adresse + Radius + Toilet type.

Data til download for ALLE Toiletdata/Kommuner i RSS, XML, CSV, KLM, Google Map, så folk selv kan lave deres egne mash-ups. Der kan vælges en speciel kommune eller hele Danmark.
Også muligt at trække toiletdataene direkte fra en API-fil direkte fra Drupal. Det er den samme fil som programmørerne af Android og iOS apps trækker disse data fra, så det altid er de nyeste toiletdata
Instruktion om dette under Adgang direkte til API-fil i Drupal, hvor det også er forklaret hvordan Haderslev kommune via term-id, som den første kommune, gør dette og viser toiletdata på portalen OpenDataDK.

Hvorfor toiletdata til download fra portalen OpenDataDK IKKE kan bruges
Problematikken med de toiletdata nogle få kommuner giver mulighed for at downloade via portal.opendata.dk og hvorfor de ikke kan bruges til at bygge en FindToilet app, ligesom min.

Flere af kommunerne spørger: Hvilke udgifter er der forbundet med deltagelse i app'en?
Ingen. Jeg har arbejdet på servicen siden jeg fik ideen i 2006 uden indtægt og har indtil videre brugt ODIS-pris kr. 100.000 samt personligt kr. 50.000 og håber jeg kan fortsætte med at gøre det gratis for kommunerne, evt. få donationer. Selv har jeg jo kun min folkepension.
MEN jeg skal finde ud af en måde at få tilført penge, så projektet kan fortsætte og videreudvikles både af apps og Drupal programmører. OG så skal jeg finde nogle, der har lyst til at overtage efter mig. (f.16.10.1948)
Får nogen gange det indtryk, at nogle kommuner tror, jeg tjener fedt på denne service, men jeg laver denne service for alle landets borgere og turister, som virkelig sætter pris på dette, og undrer mig da over, at kommunerne ikke gør det samme, men tværtimod virker irriteret på mig, når jeg beder dem om hjælp til oplysninger om deres toiletdata, utroligt. :-(

FindToilet app nævnes som bedste eksempel og mest downloaded app i Danmark v.hja. OpenData - Læs International anerkendelse

VIGTIGT! Forklaring af service i radioindslag, video samt GoogleDoc
Radioindslag: Forklaring af app i disse radio interviews 1.3.2014 P4 Morgen (mig) - 17.1.2016 P4 Syd (Sønderborg kommune + mig) - 7.6.2016 P4 Sjælland (Slagelse kommune).
Video: 5 minutters video som viser hvordan dataene flyder gennem Drupal til Google Maps API online map samt deling af data til download og ender i disse apps. Alt sammen OpenSource. Brug evt. sammen med kommunens eget QGIS video.

Alle yderligere oplysninger kan findes på http://findtoilet.dk/.